Veľkonočné recepty: Slaný koláč s hráškom a mrkvou

hráškový koláč šířka
INGREDIENCIE NA CESTO

  • 300 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 150 g masti
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 50 ml studenej vody

INGREDIENCIE NA NÁPLŇ

  • 200 g hrášku
  • 3 menšie mrkvy
  • veľká hrsť petržlenovej vňate
  • 350 ml 30% smotany
  • 4 vajcia
  • štipka muškátového oriešku
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Rúru zapnite na 180 ° C. Do misy nasypte múku, pridajte pokrájanú masť, vajce, soľ a vodu.
  2. Rukami vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do potravinovej fólie a uložte aspoň na hodinu oddýchnuť do chladničky
  3. Vychladnuté cesto vyvaľkajte medzi dvoma archami papiera na pečenie. Horný papier zlúpnite a pomocou spodného cesto ľahko preklopte do koláčovej formy. Potom zložte aj druhý papier a cesto do formy urovnajte a prebytočné kraja odrežte.
  4. Na cesto rozvrstvite hrášok a pokrájanú očistenú mrkvu
  5. Vajcia vyšľahajte so smotanou, pridajte muškátový oriešok, soľ a korenie. Zmesou zalejte zeleninu v koláči a pečte vo vyhriatej rúre asi 40 minút, kým povrch nie je pekný a zlatistý.

Reklamnýbanner_EAS

Share This Article