INGREDIENCIE NA CESTO
- 300 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
- 150 g masti
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- 50 ml studenej vody
INGREDIENCIE NA NÁPLŇ
- 200 g hrášku
- 3 menšie mrkvy
- veľká hrsť petržlenovej vňate
- 350 ml 30% smotany
- 4 vajcia
- štipka muškátového oriešku
- soľ a korenie
POSTUP
- Rúru zapnite na 180 ° C. Do misy nasypte múku, pridajte pokrájanú masť, vajce, soľ a vodu.
- Rukami vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do potravinovej fólie a uložte aspoň na hodinu oddýchnuť do chladničky
- Vychladnuté cesto vyvaľkajte medzi dvoma archami papiera na pečenie. Horný papier zlúpnite a pomocou spodného cesto ľahko preklopte do koláčovej formy. Potom zložte aj druhý papier a cesto do formy urovnajte a prebytočné kraja odrežte.
- Na cesto rozvrstvite hrášok a pokrájanú očistenú mrkvu
- Vajcia vyšľahajte so smotanou, pridajte muškátový oriešok, soľ a korenie. Zmesou zalejte zeleninu v koláči a pečte vo vyhriatej rúre asi 40 minút, kým povrch nie je pekný a zlatistý.