Veľkonočné recepty: Kysnutí zajačikovia

INGREDIENCIE

  • 500 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce
  • 80 g rozpusteného masla
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1 vanilkový cukor
  • 20 g cukru
  • štipka soli
  • vajce na potretie
  • klinček na ozdobenie

POSTUP

  1. Do misy preosejte múku, pridajte všetky zvyšné ingrediencie a zamieste cesto. Potom ho vyklopte na pomúčenú plochu. Ručne cesto vypracujte tak, aby bolo pružné a potom ho uložte do čistej misy, prekryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí objem.
  2. Rúru zapnite na 180 ° C. Z vykysnutého cesta tvarujte jednotlivých zajačikov a klaďte ich na papierom na pečenie vyložený plech s dostatočnými rozostupmi.
  3. Každého zajačika potrite vajcom a dozdobte klinčekom, ktorý bude pripomínať oko.
  4. Nechajte ešte asi 10 minút kysnúť na plechu a potom pečte dozlata zhruba 20 minút.

Reklamnýbanner_EAS

Share This Article