INGREDIENCIE
- 500 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
- 250 ml vlažného mlieka
- 1 vajce
- 80 g rozpusteného masla
- 1 balenie sušeného droždia
- 1 vanilkový cukor
- 20 g cukru
- štipka soli
- vajce na potretie
- klinček na ozdobenie
POSTUP
- Do misy preosejte múku, pridajte všetky zvyšné ingrediencie a zamieste cesto. Potom ho vyklopte na pomúčenú plochu. Ručne cesto vypracujte tak, aby bolo pružné a potom ho uložte do čistej misy, prekryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí objem.
- Rúru zapnite na 180 ° C. Z vykysnutého cesta tvarujte jednotlivých zajačikov a klaďte ich na papierom na pečenie vyložený plech s dostatočnými rozostupmi.
- Každého zajačika potrite vajcom a dozdobte klinčekom, ktorý bude pripomínať oko.
- Nechajte ešte asi 10 minút kysnúť na plechu a potom pečte dozlata zhruba 20 minút.