Ako by ste si poradili so súťažným čistením, šúpaním a krájaním zemiakov, póru či cibule, filetovaním čerstvého pstruha a tranžírovaním chladeného kurčaťa? V piatich disciplínach, ktoré nesmú byť cudzie žiadnemu kuchárovi, si na druhom ročníku METRO Kuchárskeho päťboja zmerajú sily najšikovnejší študenti gastronomických škôl a učilíšť.
Pavilón D2 bratislavského výstaviska Incheba bude od 30. januára do 2. februára 2014 vďaka 21. medzinárodnému veľtrhu gastronómie Danubius Gastro opäť patriť chutiam a vôňam z celého sveta. Okrem ostrieľaných profesionálov priestor na prezentáciu svojich zručností už po druhý raz dostanú aj mladí budúci kuchári a čašníci.
II. ročník odbornej juniorskej súťaže METRO Kuchársky päťboj preverí okrem individuálnych zručností budúcich šéfkuchárov aj šikovnosť piatich zapojených kolektívov. Tímy odborných škôl z Nitry, Holíča, Trenčína, Zvolena a Liptovského Mikuláša sa tak počas prvých troch dní festivalu popasujú s úlohou pripraviť zo zadaných surovín dvojchodové menu na tému Jedlá slovenskej kuchyne, správne ho prezentovať a podávať hosťom z radov návštevníkov.
Individuálne výkony študentov, ale aj tímovú prácu v kategóriách Top gastro tím a Top tím servisu bude hodnotiť odborná porota zložená z ostrieľaných šéfkuchárov Vojta Artza, Petra Stádnika a Martina Korbeliča, ktorí divákov v nedeľu 2. 2. 2014 potešia aj záverečnou Live kuchárskou show. Príďte sa pozrieť na túto oslavu chutí.