Veľkonočné recepty: Mazanec zo špaldovej múky

špaldový mazanec šířka

INGREDIENCIE

  • 300 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 200 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
  • 110 g zmäknutého masla
  • 2 žĺtky+ 1 vajce na potretie
  • 120 g cukru  krupice
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 30 g droždia
  • štipka soli
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 2 lyžice rumu
  • hrsť hrozienok
  • hrsť mandlí

POSTUP

  1. Do misy nasypte múku, cukor a vanilkový cukor, premiešajte a do stredu urobte jamku.
  2. Do jamky nalejte mlieko a rozdrobte droždie. Nechajte asi 10 min odstáť, kým kvások nevzíde.
  3. K múke pridajte všetky zvyšné suroviny okrem mandlí a zamieste hladké pružné cesto. To vložte do čistej misy, prekryte čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým cesto nezdvojnásobí objem. 
  4. Rúru zapnite na 150 ° C. Po vykysnutí vytvarujte z cesta mazanec, potrite ho rozšľahaným vajcom a posypte pokrájanými mandľami. Nechajte asi 10 minút nakysnúť. Pečte asi 60 minút dozlatista.

Reklamnýbanner_EAS

Share This Article